Novica

Povabilo na dogodek "Kako trajnosten je turizem v Alpah?"

⇒ Energetika ⇒ Splošno

V okviru Dneva Alpske konvencije, ki bo letos potekal na Solčavskem in v Mojstrani, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Center RINKA, zavod za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega, dne 23. maja 2013 vabi zainteresirane na predstavitev posebnega poročila o stanju Alp "Trajnostni turizem v Alpah", pri katerem so sodelovale pogodbenice Alpske konvencije in opazovalci.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijava je možna s prijavnico do vključno 22.05.2013.

Dogodek bo potekal 23. maja 2013 v Centru Rinka v Solčavi s pričetkom ob 10. uri.

 

Na predstavitvi bodo sodelovali Blanka Bartol, slovenska kontaktna točka za Alpsko konvencijo (Ministrstvo za infrastruro in prostor - Direktorat za prostor),  mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnolgijo), Taja Ferjančič iz Stalnega sekretariata Alpske konvencije ter Marko Slapnik, direktor Centra Rinka.

 

Poročilo izhaja iz Protokola Alpske konvencije o turizmu, ki podaja usmeritve za trajnostni razvoj turizma na območju konvencije, podaja informacije o stanju turizma na tem območju, problemih, gonilnih silah ter izzivih za doseganje trajnostnega turističnega razvoja, predstavlja pa tudi dobre prakse turističnega razvoja v lokalnem gorskem okolju. Pomanjkanje primerljivih podatkov je narekovalo tudi oblikovanje skupnih kazalnikov trajnostnega razvoja turizma v Alpah. Ne glede na to, da je poročilo pripravljeno za območje Alp, pa odpira vprašanja razvoja turizma, s katerimi se srečujejo tudi drugod, zato bo lahko koristna referenca tudi za druga turistična območja.

Po predstavitvi bo potekala tiskovna konferenca in kulturni sprehod ob Solčavi, opcijsko pa tudi kolesarjenje po krajinskem parku Logarska dolina. Ob koncu sporeda bo možen tudi ogled dveh kratkih filmov "Za skalnega puščavarja in močerad" in "Alpe iz zraka".

 

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijava je možna s prijavnico do vključno 22.05.2013.

 


Podroben program dogodka
© 2012 - 2022 Portal Energetika