Zasebnost

1. Spletni piškotki


Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih strežnik med obiskom spletnega mesta pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Namen piškotkov je analiza spletnega prometa, izboljšanje uporabniške izkušnje, shranjevanje nastavitev uporabnika in drugo. Na naši spletni strani ne nameščamo tujih piškotkov brez privolitve uporabnika. Uporabnik lahko dovoli namestitev zgolj posameznih sklopov piškotkov.

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov, so navedeni v nadaljevanju:

Piškotki Trajanje Namen
_pk_id 2 leti Piwik - zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_pk_ses 30 minut Piwik - zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
uid 2 leti AddThis - Posredovanje vsebine v družbene medije
uvc 2 leti AddThis - Posredovanje vsebine v družbene medije
__atuvc 2 leti AddThis - Posredovanje vsebine v družbene medije
fe_typo_user čas seje Nastavitve seje
ONIDSSRSQDQQ   čas seje PX-Web nastavitve za prikaz statističnih podatkov
cc_analytics 1 leto Vaša nastavitev za Google Analytics piškotke
cc_addthis 1 leto Vaša nastavitev za AddThis piškotke

S podajo soglasja v piškotke, se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi. Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku. Namestitev piškotkov lahko uporabnik v brskalniku tudi popolnoma prepreči za obiskane spletne strani.

 

2. Statistika spleta

Spletno mesto uporablja storitev »Google Analytics«. Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o IP-naslovu omogočajo analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova pot na strani in čas obiska). Podatke hranimo do 24 mesecev od nastanka, kar omogoča letno primerjavo obiska, uspešnosti in uporabniške izkušnje spletnega mesta.

Ponudnik Portala Energetika (Ministrstvo za infrastrukturo) na spletnem mestu www.energetika-portal.si izbranim tretjim osebam (Google Analytics) omogoča, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke. Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku in tretjim osebam (Google Analytics).

 


© 2012 - 2021 Portal Energetika