Zasebnost

Spletni piškotki


Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih strežnik med obiskom spletnega mesta pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Namen piškotkov je analiza spletnega prometa, izboljšanje uporabniške izkušnje, shranjevanje nastavitev uporabnika in drugo. Na naši spletni strani ne nameščamo tujih piškotkov brez privolitve uporabnika. Uporabnik lahko dovoli namestitev zgolj posameznih sklopov piškotkov.

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov, so navedeni v nadaljevanju:

Piškotki Trajanje Namen
_pk_id* 2 leti Piškotek za lastno spletno analitiko, ki nam omogočata boljše razumevanje navad obiskovalcev ter posledično prilagajanje vsebin na spletnem mestu in optimiziranje uporabniške izkušnje.
_pk_ses* 30 minut Piškotek za lastno spletno analitiko, ki nam omogočata boljše razumevanje navad obiskovalcev ter posledično prilagajanje vsebin na spletnem mestu in optimiziranje uporabniške izkušnje.
ASPSESSIONIDCEDAQRRC čas seje PX-Web nastavitve za prikaz statističnih podatkov
cookie_consent_level trajno Piškotek, ki beleži našo izbiro potrjenih piškotkov.
viFontType trajno Izberemo drugačen tip pisave. Izbira privzeto briše piškotek.
viColor trajno Izberemo drugačno barvno shemo. Izbira privzeto briše piškotek.

S podajo soglasja v piškotke, se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi. Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku. Namestitev piškotkov lahko uporabnik v brskalniku tudi popolnoma prepreči za obiskane spletne strani.

Nastavitev piškotkov

 


© 2012 - 2024 Portal Energetika