Napoved dogodka

18. Mednarodna konferenca SLOBIOM 2018

⇒ Napovednik dogodkov

Zveza društev za biomaso Slovenije dne 18. 12. 2018 vabi na 18. mednarodno SLOBIOM konferenco na temo Slovenija in sosednje države za 100 % obnovljivo energijo in ekološko kmetovanje.

Dr. Peter Kralj bo predstavil neizčrpen vir geotermalne energije koncept možne izgradnje geotermalnih elektrarn GW velikostnega reda in tako spomnil na preminulega švicarskega strokovnjaka za trajnostni razvoj sveta Gustava R. Groba. Letošnji gost mednarodne konference Marijan Kavran, generalni sekretar Hrvaškega združenja za biomaso, bo predstavil prodor proizvodnje peletov v njihovi lesno-predelovalni industriji.

V drugem delu se bo Bojca Januš osredotočila na vrtičkarje in prebivalce z nasveti, kako lahko sami pridelamo biooglje in z njim na balkonih, okenskih policah, vrtovih in vikendih gojimo rože, zdrave vrtnine in sadje ter tako skrbimo za čim nižji družinski ogljični odtis. 

Dogodek bo potekal 18. decembra 2018 ob 9:30 uri v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije. Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijave sprejema SLOBIOM na e-naslov: slobiom.martina@gmail.com. Ob prihodu v parlament je potrebno predložiti osebni dokument.

Program konference

Vir: SLOBIOM

 


© 2012 - 2024 Portal Energetika