Napoved dogodka

Brezplačni ogledi skoraj nič-energijskih hiš

⇒ Napovednik dogodkov

V okviru evropske kampanje "Skoraj nič-energijske hiše" tudi v Sloveniji že drugo leto zapored poteka turneja po skoraj nič-energijskih hišah v Sloveniji. Dnevi odprtih vrat za brezplačne oglede takih hiš bodo letos potekali v podaljšanih vikendih od 7. do 9. novembra in od 14. do 16. novembra 2014.

Cilj kampanje, ki jo sofinancira Evropska komisija v okviru programa Inteligentna energija Evropa (IEE), je povečati prepoznavnost skoraj nič-energijskih hiš in jih s tem, ko odprejo svoja vrata obiskovalcem, približati širši javnosti.

Namen projekta je iz prve roke posredovati obiskovalcem neodvisne praktične izkušnje s področja gradnje, prenove in uporabe skoraj nič-energijskih stavb. Širši javnosti je omogočen obisk novih in prenovljenih stavb s poudarkom na skoraj nič-energijskem standardu in tehnologijah.

Znano je, da je skoraj nič-energijska stavba visoko energijsko učinkovita in da majhnim potrebam po energiji za delovanje stavbe zadosti energija iz obnovljivih virov (npr. toplotne črpalke, sončni zbiralniki, fotonapetostni paneli, uporaba biomase, soproizvodnja toplote in električne energije itn.).

Skoraj nič-energijske hiše bodo v letu 2021 postale in predstavljale nov evropski standard na področju graditve stavb. Izziv uspešnega uresničevanja koncepta skoraj nič-energijskih stavb na evropskem trgu je mogoče uresničiti. Številni primeri stavb z zelo nizko rabo energije, tako zasebnih kot javnih, so že preizkušeni in razširjeni že po vsej Evropi. Tovrstne zahteve predstavljajo velik izziv, ki ga tudi pri nas lahko uspešno dosežemo.

Dnevi odprtih vrat za brezplačne oglede skoraj nič-energijskih hiš bodo letos potekali v obdobju podaljšanih vikendov, in sicer od 7. do 9. novembra in od 14. do 16. novembra 2014.

Prijave na brezplačne oglede


Podrobnejše informacije 


Brošura "Skoraj nič-energijske hiše"


© 2012 - 2024 Portal Energetika