Napoved dogodka

Javna predstavitev in razprava smernic za vrtanje v plitvi geotermalni energiji

⇒ Napovednik dogodkov

Ministrstvo za infrastrukturo vabi na Delavnico - javna predstavitev in razprava o smernicah za vrtanje v plitvi geotermalni energiji do globine 300 m, ki bo potekala v četrtek, 24. 11. 2016 na Geološkem zavodu Slovenije, Dimičeva ulica 14, 1000 Ljubljana, s pričetkom ob 14. uri v sejni sobi v 6. nadstropju.

Geološki zavod Republike Slovenije je v okviru programa dela za Ministrstvo za infrastrukturo pripravil osnutek Smernic za vrtanje v plitvi geotermiji. Smernice za izvajanje ukrepov pri vrtanju v plitvi geotermalni energiji do 300 m so bile 4. 5. 2016 objavljene na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo na informacijskem Portalu Energetika ter se kot osnutek priporočil do aprila 2017 uporabljajo poskusno. V tem obdobju se sprejemajo tudi vsa mnenja, predlogi in pripombe na gradivo.

Smernice predstavljajo priporočila glede načrtovanja velikosti zajetja plitve geotermalne energije in obsegajo vse vrtine za zajetja plitve geotermalne energije do globine 300 metrov tako za odprte kot zaprte sisteme; vodnjake (črpalne in ponikalne vrtine) in geosonde.

 

Predstavitev ter razprava bosta potekali v četrtek, 24. 11. 2016 na Geološkem zavodu Slovenije, Dimičeva ulica 14, 1000 Ljubljana, s pričetkom ob 14. uri v sejni sobi v 6. nadstropju. Parkiranje je možno ob stavbi.

 

Dogodek je namenjen vrtalnim podjetjem, inštalaterjem naprav, projektantom, občinam (Oddelki za urejanje prostora in energetske koncepte) in drugi zainteresirani javnosti.


Zainteresirane udeležence prosimo za potrditev udeležbe s prijavo na e-naslova: joerg.prestor@geo-zs.si ali martina.strubelj@gov.si najkasneje do 22. 11. 2016 do 15. ure.


Več informacij


© 2012 - 2024 Portal Energetika