Napoved dogodka

Javna predstavitev Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz OVE in zadevnega pravilnika

⇒ Napovednik dogodkov

Ministrstvo za infrastrukturo vabi zainteresirane 12. 10. 2015 na javno predstavitev

Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije

in Pravilnika o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije.

Do sedaj pasivni »mali porabniki« postajajo aktivni udeleženci v energetiki, saj se lahko samooskrbujejo z električno energijo in jo v nekaterih primerih tudi prodajajo na tržišču.

Razvoj energetike v svetu in Evropski uniji gre vedno bolj v smer razpršenih virov električne energije, samooskrbe z električno energijo in posledično razvojem pametnih omrežij.


Podzakonska akta obravnavata ukrepe za spodbujanje samooskrbe z  električno  energijo iz obnovljivih virov energije, pogoje za priključitev naprave za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih  virov  energije,  varnostne zahteve, način obračunavanja električne  energije  ter tehnične zahteve naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije.


Javna predstavitev bo potekala v ponedeljek, 12. oktobra 2015 od 16:00 do 17:30 ure v sejni sobi v 7. nadstropju Ministrstva za infrastrukturo, Langusova ulica 4, Ljubljana.

Ker je število mest omejeno, vas vljudno prosimo, da udeležbo potrdite z izpolnitvijo priložene prijavnice do 8. oktobra 2015.

Prijavnica

 


© 2012 - 2023 Portal Energetika