Napoved dogodka

Konferenca "Energetsko - podnebno načrtovanje na regionalni ravni"

⇒ Napovednik dogodkov

Lokalna energetska agencije Gorenjske (LEAG) ob obeležitvi 10-letnice delovanja 10. 4. 2019 v Škofji Loki organizira vseslovenski dogodek, ki bo posvečen energetsko-podnebnemu načrtovanju in problematiki na regionalni ravni.

Konferenca bo potekala 10. 4. 2019 v Knauf Insulation Experience Center v Škofji Loki.

Po uvodnih nagovorih vabljenih gostov sledi predstavitev Konvencije županov. Javnosti bo predstavljen "Trajnostni energetsko-podnebni načrt Gorenjske" (Sustainable Energy and Climate Action Plan - SECAP), ki je regijski dokument za vseh 18 občin Gorenjske. Posebej bo predstavljen energetski in podnebni del akcijskega načrta.

Popoldanski del bo namenjen prikazu dobrih praks iz tujine na primeru pametne strategije v Celovcu in izkušenj iz trajnostnega gorskega turizma v Španiji.

V okviru dogodka bo potekala tudi okrogla miza z domačimi in tujimi gosti, kjer bo obravnavana aktualna tematika energetske in podnebne regionalne politike ter nakazana smer razvoja za prihodnost.

Na dogodku bodo prisotni gosti iz Bruslja, predstavniki Konvencije županov (Covenant of Mayors pod pokroviteljstvom Evropske komisije) in partnerji LEAG. Poleg vladnih predstavnikov bodo prisotni župani gorenjskih občin, predstavniki lokalnih energetskih agencij in regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji ter strokovnjaki iz energetsko-podnebnih področij.

Program konference

Vir: LEAG

 


© 2012 - 2024 Portal Energetika