Napoved dogodka

Okrogla miza "Kaj spremeniti za spodbujanje trajnostne gradnje"

⇒ Napovednik dogodkov

V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE bo v četrtek 7. marca 2024 v okviru sejma Dom 2024 potekala okrogla miza na temo graditve trajnostnih stavb in razvoja slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje po evropskem okviru Level(s).

Gradnja ogljično nevtralnih stavb, premislek o krožnosti pri graditvi, o ponovni uporabi in recikliranju gradiv, odpornost stavb na podnebne spremembe ob gospodarnosti izbranih rešitev in zagotavljanju kakovosti v procesu graditve predstavljajo temelj za zeleni prehod na področju grajenega okolja.

Na okrogli mizi želimo osvetliti trenutno stanje na področju graditve trajnostnih stavb, evidentirati ovire in razpravljati o spodbudnejšem okolju za trajnostno gradnjo pri nas. Z udeleženci bomo spregovorili tudi o vlogi pilotnih projektov trajnostne gradnje, o širitvi primerov dobrih praks na tem področju kot tudi o morebitnih potrebnih spodbudah in zakonodajni podpori.

Razvoj slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG) po evropskem okviru Level(s) poteka v okviru večletnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, kjer pod koordinacijo Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE) partnerji deluje na različnih področjih pomembnih za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov.

Datum: 7. marec 2024, med 10:15 in 13:00
Lokacija: Gospodarsko razstavišče - dvorana Forum; Dunajska cesta 18, Ljubljana

Dogodek je brezplačen, zaradi organizacije je potrebna predhodna prijava. Prijavljeni udeleženci prejmejo brezplačno vstopnico za ogled sejma Dom 2024.

Program dogodka

Vir: ZRMK


© 2012 - 2024 Portal Energetika