Napoved dogodka

Posvet o obnovljivi energiji za energetsko varnost in stabilnost gospodarstva

⇒ Napovednik dogodkov

Zveza društev za biomaso Slovenije organizira v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije v četrtek, 11. septembra 2014 v dvorani DSRS posvet s Hans-Josefom Fellom, predsednikom Energy Watch Group iz Berlina, na temo: OBNOVLJIVA ENERGIJA ZA ENERGETSKO VARNOST IN STABILNOST GOSPODARSTVA.

Pričakovati je, da se bodo krizna žarišča v svetu z naraščanjem prebivalstva in z nepredvidljivimi posledicami klimatskih sprememb širila in poglabljala. Da bi zagotovili mir in blagostanje bodočim generacijam je strateškega pomena, da države čimprej poskrbijo za strategijo trajnostnega razvoja, za prehransko in energetsko samooskrbo.

Zato morajo biti raziskave, razvoj in investicije na področju energetike preusmerjene v obnovljivo energijo. Nemčija, ki je bila vodilna država v uvajanju in širjenju obnovljive energije, se je lansko leto na področju investiranja z 10 milijardami $ uvrstila šele na 5. mesto za Kitajsko, Ameriko, Japonsko in Veliko Britanijo. Tako je tudi Evropska unija v svetu izgubila vodilno vlogo v širjenju obnovljive energije, saj so kitajske naložbe v obnovljivo energijo znašale že 54 milijard $.

Zaradi obstoječih razmer na področju naše energetike in oblikovanja energetske razvojne strategije nastajajoče nove Vlade RS, bo vaše sodelovanje v razpravi izjemnega pomena.

Prosimo vas, da vprašanja za razpravo Hans-Josefu Fellu pošljete v angleškem jeziku do ponedeljka, 8. septembra na naš naslov: slobiom.martinaping@gmailpong.com.

V pričakovanju vaše cenjene udeležbe vas lepo pozdravljamo.

Vir: Zveza društev za biomaso Slovenije

Podrobnejše informacije:


© 2012 - 2024 Portal Energetika