Napoved dogodka

Strokovni posvet o energetski pismenosti

⇒ Napovednik dogodkov

Strokovni posvet »Zakaj je pomembna energetska pismenost in kako jo lahko okrepimo?«bo pospremil izid slovenske priredbe in prevoda priročnika »Energetska pismenost: Osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraževanje o energiji«. Dogodek bo potekal v četrtek, 22. januarja 2015, od 11. do 13.30 ure, v poslovni stavbi družbe ELES.

V okviru projekta krepitve energetske pismenosti EN-LITE je izšel priročnik »Energetska pismenost: Osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraže­vanje o energiji« (prevod in priredba ameriškega izvirnika), ki ponuja multidisciplinarno osvetlitev pomena energetske pismenosti. Ob izidu priročnika bo potekal strokovni posvet, na katerem bodo strokovnjaki, odločevalci in drugi zainteresirani deležniki iskali odgovor na vprašanje: »Zakaj je pomembna energetska pismenost in kako jo lahko okrepimo?«

Na posvetu bodo o pomenu energetske pismenosti uvodoma spregovorili:

  • Aleksander Mervar, direktor družbe ELES,
  • Martin Novšak, direktor družbe GEN energija (kot predstavnika podpornikov projekta EN-LITE),
  • Danijel Levičar, generalni direktor Direktorata za energijo,
  • dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo,
  • Joshua M. Harris, vodja oddelka za politično-gospodarske zadeve na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

V nadaljevanju bo multidisciplinarna skupina naravoslovnih in družboslovnih strokovnjakov razpravljala o tem, zakaj in kako moramo v Sloveniji okrepiti energetsko pismenost. S kratkimi prispevki bodo sodelovali predstavniki Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru, Društva za Združene narode za Slovenijo, ARAO, Statističnega urada RS in Consensusa.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je obvezna e-prijava na elektronski naslov: infoping@en-litepong.si.

Več informacij:


© 2012 - 2023 Portal Energetika