Napoved dogodka

Strokovni posvet "Večstanovanjske skoraj nič-energijske stavbe po 2020"

⇒ Napovednik dogodkov

Stanovanjski sklad RS in Gradbeni inštitut ZRMK v sklopu projekta H2020 CoNZEBs, vabita na strokovni posvet na temo “Večstanovanjske skoraj nič-energijske stavbe po 2020 – Programi in ukrepi Stanovanjskega slada RS za povečanje in izboljšanje javnega najemnega fonda” v četrtek, 9. maja 2019.

Posvet organizirata Stanovanjski sklad RS in Gradbeni inštitut ZRMK v sklopu projekta H2020 CoNZEBs.

Zadnja leta so se po Evropi pa tudi pri nas gradile zgodnje skoraj nič-energijske stavbe (sNES), med drugim tudi večstanovanjske. Investitorji, projektanti, izvajalci ter končni uporabniki so pridobili prve izkušnje. Takšne stavbe so praviloma nekoliko dražje od običajnih tako z vidika vseživljenjskih stroškov kot z vidika višine začetne naložbe. Temu botrujejo različni vzroki. Večina stanovalcev v sNES stavbah je s svojo odločitvijo glede bivanja v visoko učinkovitih stavbah zadovoljna, a nekatere dileme na strani uporabnikov ostajajo in terjajo jasne strokovne odgovore.

S strokovnim posvetom želi organizator  povezati akterje večstanovanjske gradnje – investitorje oz. stanovanjske sklade, odločevalce in stroko na stanovanjskem in energetskem področju, na področju prostora in graditve ter upravljanja s stavbami.

Posvet bo potekal 9. 5. 2019 med 8.30 in 16.00 uro v  Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, dvorana Plečnik 1, Pot na Brdo 4, Ljubljana.

Vsebina posveta je razdeljena v tri sekcije.

  • izkušnje z novimi sNES stavbami,
  • aktualni programi in poziv Stanovanjskega sklada RS na področju povečanja in izboljšanja javnega najemnega fonda,
  • skoraj nič-energijska prenova večstanovanjskih stavb in izkušnje iz pilotnega projekta H2020 HAPPEN

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Zaradi organizacije dogodka se je potrebno prijaviti. Prijave preko e-poštnega naslova:  tajnistvo(at)ssrs.si  najkasneje do torka, 7. maja 2019, do 13. ure.

Podrobnješe informacije

Vir: Stanovanjski sklad RS


© 2012 - 2024 Portal Energetika