Napoved dogodka

V Velenju že 54. tradicionalni rudarski skok čez kožo

⇒ Napovednik dogodkov

V Premogovniku Velenje kljub zahtevni situaciji ohranjajo več kot polstoletno tradicijo sprejemanja novincev v rudarski stan. Letošnji 54. Skok čez kožo bodo izvedli v soboto, 20. septembra 2014, ob 17. uri na Mestnem stadionu Velenje. V rudarski stan bodo sprejeli 56 novincev. Častni skok bo opravil mag. Ivan Kotnik, direktor Šolskega centra Velenje in nekdanji ravnatelj Rudarske šole.

Do danes je bilo v rudarski stan sprejetih že 3.542 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektro smeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije (Foto: PV).

Običaj sprejemanja novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo«, navadno doživijo novinci na slovenski rudarski praznik 3. julija, letošnja prireditev pa je bila zaradi stavke rudarjev in z njo povezanih dogodkov prestavljena na september. Ker so na tradicijo, ki traja vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole, v Premogovniku Velenje izjemno ponosni, je kljub zahtevni situaciji ne bodo prekinili.

Na praznični dan se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 16.30 pod vodstvom komandanta parade mag. Matjaža Koželja krenili proti stadionu.

Skok čez kožo je prireditev, s katero izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Prebivalci Šaleške doline z množično udeležbo na osrednjem dogodku dokazujejo, da cenijo rudarski poklic in sporočajo, da Velenje je in bo ostalo rudarsko mesto tudi v prihodnje.

Vir: Premogovnik Velenje


© 2012 - 2024 Portal Energetika