Napoved dogodka

Vabljeni na Dan Alpske Konvencije 24. maja 2014

⇒ Napovednik dogodkov

Vabimo vas, da se v soboto, 24. maja 2014, pridružite praznovanju Dneva Alpske konvencije, ki ga letos obeležujemo s sloganom "Po alpskih dolinah s kolesom in peš - iz Mojstrane v Radovno in Krmo". Kolesarji se lahko udeležite rekreativnega kolesarjenja iz Zgornjih Gorij in Kranjske Gore v Mojstrano in iz Mojstrane v Radovno in Krmo, pohodniki pa pohoda do Pocarjeve domačije. Osrednje prizorišče praznovanja bo pred Planinskim muzejem v Mojstrani, kjer so bo od 10.00 do 16.00 odvijal bogat spremljevalni program namenjen vsem generacijam. Otroci bodo izdelovali planinske cvetlice, naredili bivak, spoznali Zlatorogovo kraljestvo, določevali rastline in se preizkusili v plezanju na plezalnem stolpu. Obiskovalcem se bodo predstavili pihalni orkestri in folklorne skupine, gorski reševalci Društva GRS Mojstrana pa bodo uprizorili reševalno akcijo.

Dogodek poteka v organizaciji Planinskega društva Dovje-Mojstrana, Občine Kranjska Gora, LTO Kranjska Gora, Triglavskega narodnega parka, Planinske zveze Slovenije, Slovenskega planinskega muzeja in Gornjesavskega muzeja Jesenice  ob sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in prostor ter Stalnim sekretariatom Alpske konvencije.  Udeležba na prireditvi je brezplačna.


Štartno mesto za pohodnike in kolesarje je pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani ob 10.00. Udeleženci, ki bodo v Mojstrano prikolesarili, pa se dobijo v Zgornjih Gorjah (pred Gorjanskim domom v Zg. Gorjah ob 10.00) ali Kranjski Gori (parkirišče pred TIC Kranjska Gora ob 12.00).
 

V okviru Dneva Alpske konvencije organizira Ministrstvo za Infrastrukturo in promet Nacionalni posvet o EU strategiji za Alpsko regijo  v petek, 23. maja 2014, od 11.00 do 14.00, v Celju. Vabljeni tudi na ogled razstave mednarodnega natečaja za trajnostno prenovo stavb in gradnjo 'Constructive Alps', ki si jo lahko ogledate v Informacijskem središču Triglavskega narodnega parka Dom Trenta od 13. do 31. 5. 2014.

Vabilo in program na dogodek

Več informacij o praznovanju Dneva Alpske konvencije - Po alpskih dolinah s kolesom in peš


© 2012 - 2024 Portal Energetika