Napoved dogodka

Usposabljanje v zvezi z upravljanjem z energijo v javnem sektorju

⇒ Napovednik dogodkov

Ministrstvo za infrastrukturo vabi na prvo usposabljanje za zavezance za poročanje po Uredbi o upravljanju z energijo v javnem sektorju (Ur. l. RS, št. 52/16). Usposabljanje bo potekalo 12. 3. 2018 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani z začetkom ob 9. uri.

Za zavezance je usposabljane brezplačno, potrebna je predhodna prijava.

Uredba o upravljanju z energijo v javnem sektorju (Ur. l. RS, št. 52/16) določa obveznost vzpostavitve sistema upravljanja z energijo v stavbah oseb javnega sektorja, zavezance in minimalne vsebine tega sistema, s ciljem povečanja energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije v stavbah, ki jih uporabljajo osebe javnega sektorja.

Na usposabljanju bo predstavljena vsebina Uredbe in njen namen ter spletna aplikacija MZI za zavezance za poročanje. V nadaljevanju bodo strokovnjaki s posameznih področij podali vsebine in postopke, ki so nujno potrebni za uspešno izvajanje poročanja, ki se nanašajo na:

  • poročevalske enote na podlagi evidence javnih stavb,
  • letno rabo energije in stroških zanjo,
  • tehnične lastnostih stavb,
  • načrtovane ter izvedene ukrepe za povečanje energetske učinkovitosti ter rabe obnovljivih virov energije v stavbah javnega sektorja.

Obravnavane bodo tudi možnosti povezave z drugimi aplikacijami za energetsko knjigovodstvo ter potrebna znanja zavezancev za poročanje po Uredbi. Na usposabljanju se bodo zavezanci lahko seznanili tudi s prvimi izkušnjami zavezancev glede poročanja preko spletnega portala ministrstva.
 
Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 12. 3. 2018 z začetkom ob 9:00 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Za zavezance je usposabljane brezplačno, vendar omejeno glede števila udeležencev. Prijavite sprejemamo preko spletnega obrazca za prijavo na povezavi

Vabilo in program usposabljanja

Ministrstvo za infrastrukturo bo v prihodnje organiziralo še več dodatnih usposabljanj. Termini nadaljnjih usposabljanj bodo objavljeni v ločenem napovedniku dogodkov in na tem spletnem naslovu.

Vir: MZI


© 2012 - 2024 Portal Energetika