Novica

Minister Samo Omerzel na ministrski konferenci o jedrski energiji (IAEA)

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel se je udeležil ministrske konference o jedrski energiji v 21. stoletju (IAEA), ki je potekala od 27. do 28. junija 2013 v St. Petersburgu, v Ruski Federaciji.

Konferenca je potekala v štirih panelih z naslovi Energija in okolje, kjer so bile obravnavane naslednje vsebine: med energijo in trajnostnim razvojem, izzivi energetske varnosti in podnebne spremembe, jedrska varnost in zanesljivost s pomočjo mednarodnega sodelovanja, infrastruktura, tehnologija in institucionalen razvoj – Pot naprej ter Sprožilci razvoja trajnostne ter inovativne tehnologije. Na konferenci so spregovorili S. Kiriyenko, generalni direktor državne korporacije za jedrsko energijo Rosatom, Y. Amano, generalni direktor Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) ter A. Guriia, generalni sekretar Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD).


Minister Samo Omerzel je na konferenci predstavil  načrte za jedrsko energijo v Sloveniji ter na kratko orisal trenutno stanje glede jedrske energije v Sloveniji.


© 2012 - 2023 Portal Energetika