Novica

Na poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji tudi o energetiki

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je 13. novembra 2013 nagovoril zbrane na poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (Amcham).

Minister Samo Omerzel je povedal, da se Sloveniji obeta vzpostavitev bolj učinkovitega sistema umeščanja v prostor in pridobivanja gradbenih dovoljenj ter povezava vseh podatkovnih baz in digitalizacija. To bo vzpostavilo okolje, ki bo bolj prijazno do domačih in tujih vlagateljev. Za pridobitev elektronskega dovoljenja in elektronskega soglasja naj bi bil po novem dovolj le obisk enega mesta in le ena prošnja medtem, ko danes zaradi vprašanj varstva okolja in kulturne dediščine za to področje skrbi več ministrstev.

 

Nova programska oprema naj bi vlagateljem omogočila, da bodo lahko na enostaven način v vsakem trenutku seznanjeni, kaj se dogaja v prostoru oz. z dovoljenji. To je Koncept normativnih sprememb na področju urejanja prostora in graditve objektov, ki naj bi ga predvidoma Vlada RS potrdila na naslednji seji. 


V pogovoru, ki je sledil, se je minister dotaknil tudi drugih področij ministrstva za infrastrukturo in prostor. V zvezi z energetiko je izpostavil, da je prva prioriteta priprava ustrezne strategije. Med ostalim so govorili tudi o izgradnji hidroelektrarn na spodnji Savi, gradnji drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško in projektu Južni tok.


© 2012 - 2023 Portal Energetika