Novica

Natečaj za nagrade na področju energetsko učinkovitih projektov in podjetij oziroma ustanov

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Tudi letos Ministrstvo za gospodarstvo RS in Časnik Finance razpisujeta natečaj za nagrade na področju energetsko učinkovitih projektov in podjetij oziroma ustanov.

 

 

O letošnjem natečaju, posameznih kategorijah nagrad, merilih pri ocenjevanju prijav, pomenu nagrad in  sledenju  trendom različnih prijavljenih ali nagrajenih slovenskih akterjev na področju energetske učinkovitosti bodo na novinarski konferenci, ki bo v petek, 21. januarja 2011, ob 11. uri v veliki sejni sobi Ministrstva za gospodarstvo, Kotnikova 5/III, Ljubljana, spregovorili:

  • ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić,
  • direktor in urednik Časnika Finance Peter Frankl in
  • predsednik komisije za podeljevanje nagrad mag. Boris Selan.

Natečaj,  na katerega se lahko prijavijo podjetja ali ustanove, je zasnovan kot spodbuda porabnikom energije v Sloveniji, tako v industriji kot tudi v storitvenem in javnem sektorju, za izvajanje ukrepov učinkovite rabe energije. Razpisali bomo nagrade za:

  • energetsko učinkovito podjetje (ta je letos prvič ločena na nagrado za energetsko učinkovito manjše podjetje ali ustanovo in energetsko učinkovito večje podjetje);
  • energetsko učinkovit projekt;
  • projekt uporabe obnovljivih virov energije (OVE).

Natečaj med drugim promovira najboljše dosežke v praksi  pri povečanju učinkovitosti rabe energije in  uporabi obnovljivih virov energije. Spomnimo, da je bilo lani prijavljenih 17 projektov: 6 za energetsko učinkovit projekt, 4 za energetsko učinkovito podjetje, 7 za OVE. V kategoriji energetsko učinkovito podjetje je bil nagrajen hotel Bohinj Park  EKO Hotel, v kategoriji energetsko učinkovit projekt je nagrado prejela Energetska agencija za Podravje (Upravljanje z energijo v javnih stavbah), v kategoriji projekt izkoriščanja OVE pa je nagrado prejelo podjetje Lido, in sicer za stavbo s fotovoltaično fasado na Drenovem Griču pri Vrhniki. 


Svojo udeležbo, prosimo, potrdite pri:  soj.mgping@govpong.si.


Več o natečaju in nagradah na: www.finance-akademija.si/energetiki11/


© 2012 - 2021 Portal Energetika