Novica

Poslovodstvo HSE mora vladi podati celovito informacijo o načrtovani investiciji v nadomestni blok TEŠ

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Vlada RS je danes na redni seji na predlog Ministrstva za gospodarstvo sprejela sklep, da zahteva od poslovodstva Holdinga slovenskih elektrarn, d. o. o., da v roku 14 dni posreduje ustanoviteljici celovito informacijo o načrtovani investiciji v nadomestni blok Termoelektrarne Šoštanj.

V medijih je bilo objavljenih nekaj člankov o poteku investicije v nadomestni blok Termoelektrarne Šoštanj, predvsem z negativnim predznakom glede sodelujočih in koristnosti investicije. Minister za gospodarstvo je na poslovodstvo in nadzorni svet HSE posredoval dva dopisa, s katerima je zadolžil poslovodstvo in nadzorni svet, da v okviru svojih pristojnosti zagotovita preglednost vseh postopkov za izvedbo investicije v nadomestni blok Termoelektrarne Šoštanj. 

 

Vlada Republike Slovenije ima kot ustanoviteljica in ednina družbenica družbe Holding slovenskih elektrarn, d. o. o., v skladu s 512. členom Zakona o gospodarskih družbah in v skladu z 10. členom Akta o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo Holding slovenske elektrarne, d. o. o., pravico pridobiti od poslovodstva HSE vse informacije, povezane z izvedbo projekta izgradnje nadomestnega bloka, ki je opredeljen v razvojnem načrtu družbe. 

 


© 2012 - 2021 Portal Energetika