Novica

Prihranek zaradi energetske sanacije stavb med 7 in 8 mio EUR na letni ravni

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Z županom občine Kočevje dr. Vladimirjem Prebiličem in županom občine Ribnica Jožetom Levstkom je minister Zvone Černač podpisal pet pogodb za energetsko sanacijo stavb.

Minister Zvonko Černač in župan občine Ribnica Jože Levstek ob podpisu pogodbe za energetsko sanacijo ZD dr. Janeza Oražma v Ribnici.

Minister Černač je podpisal štiri pogodbe za energetsko sanacijo stavb v Kočevju. Ob podpisu je poudaril, da tovrstne projekte potrebujemo, saj pomenijo po eni strani bistveno izboljšanje kakovosti bivanja, po drugi strani pa bo podoba številnih objektov lokalnih skupnosti vizualno lepša.

 

Z obema razpisoma za energetsko sanacijo stavb bo po ocenah ministrstva prenovljena približno tretjina stavbnega fonda na tem področju v Sloveniji, kar pomeni bistveno izboljšan standard v šolah, vrtcih in ostalih objektih lokalnih skupnosti. To pomeni tudi pomembno spodbudo lokalnemu gospodarstvu.

 

Ocenjen prihranek zaradi energetske sanacije stavb obeh razpisov bo na letni ravni znašal med 7 in 8 milijoni evrov.

 

Pri podpisu so sodelovali tudi Julijan Fortunat, direktor direktorata za energijo, Marta Briški, direktorica občinske uprave in Nejc Zemljak, vodja oddelka za prostor, investicije, gospodarske javne službe in premoženjske zadeve.

 

 


Z županom občine Ribnica Jožetom Levstkom je minister Černač podpisal pogodbo za energetsko sanacijo Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma v Ribnici. Pri podpisu so prisostvovali tudi direktor direktorata Julijan Fortunat, podžupan občine Vinko Levstek, vodja oddelka za gospodarstvo in kmetijstvo Irena Marn ter vodja oddelka za okolje in prostor Lea Divjak Radivojević.

 

Minister Černač se je ob tej priložnosti še posebej zahvalil direktorju direktorata za energijo Julijanu Fortunatu, mag. Silvu Škorniku, vodji sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije in ostali ekipi, ki je pri projektu sodelovala.

 

 

 

Občina 
Objekt energetske   sanacijePredračunska vrednost (EUR)
1. KočevjeOŠ Ljubo Šercer               187.085,39
2. KočevjeOŠ Zbora Odposlancev Kočevje

                732.900,51

3. KočevjeVrtec Ostržek                587.567,42
4. KočevjeOŠ Zbora odposlancev - Bračičeva

                398.419,66

5. RibnicaZD Dr. Janeza Oražma Ribnica

                739.470,83


© 2012 - 2021 Portal Energetika