Novica

Tudi letos bodo podeljene nagrade za energetsko učinkovitost

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Do 07. marca 2013 se lahko prijavite na natečaj za energetsko učinkovitost in se tako potegujete za nagrade s področja energetske učinkovitosti in izrabe obnovljivih virov energije.

Zgodovina nagrad za energetsko učinkovitost sega v daljne leto 1997, ko sta bili kot prvi energetsko učinkoviti podjetji nagrajeni Revoz iz Novega mesta in Tosama iz Domžal ter njuna energetska menedžerja Marko Rudman in Dušan Dolgan, lani pa je nagrado med tremi prijavljenimi velikimi podjetji prejel Mercator z energetskim menedžerjem Juretom Dolinarjem.

Leta 2000 se je nagradi za energetsko učinkovito podjetje pridružila še nagrada za energetsko učinkovit projekt, s katero je bila tega leta nagrajena rekonstrukcija skupne kompresorske postaje podjetij Domel in Niko iz Železnikov, lani pa je 13. nagrado prejela OŠ Brezovica pri Ljubljani za gradnjo nizkoenergijskega prizidka k šoli.

Leta 2008 je število nagrad z nagrado za projekt izrabe obnovljivih virov energije naraslo na tri, za vlaganja, promocijo in izobraževanje na področju obnovljivih virov energije pa so jo kot prve prejele Gorenjske elektrarne v sodelovanju z Biotehniškim centrom Naklo, kot zadnje pa podjetje Menerga za večnamenski objekt v Pesnici pri Mariboru.

Letos se omenjenim nagradam prvič pridružuje še kategorija promocijskih projektov s področja učinkovite rabe energije in izrabe obnovljivih virov, ki zaradi svojega doprinosa k dviganju ozaveščenosti in informiranosti pomembno prispevajo k učinkovitejšemu ravnanju z energijo in varovanju okolja.

Če ste v vašem podjetju ali organizaciji dosegli zavidljive rezultate na področju učinkovite rabe energije ali pa izvedli uspešen energetsko učinkovit projekt, projekt izrabe obnovljivih virov energije ali promocijski projekt s področja učinkovite rabe energije in izrabe obnovljivih virov, se lahko do 07. marca 2013 prijavite na natečaj za eno od omenjenih nagrad.

Nagrade in priznanja bodo podeljene v torek, 16. aprila 2013, ob koncu prvega dneva konference Dnevi energetikov, 15. srečanja energetskih menedžerjev Slovenije, izid natečaja in prijave pa bodo predstavljene tudi v aprilski številki priloge Okolje & energija, ki bo izšla v okviru časnika Finance.

Podrobne informacije o natečaju in načinu prijave so dostopne na spletni strani konference Dnevi energetikov 2013.
© 2012 - 2020 Portal Energetika