Novica

Varčevalno naravnan rebalans proračuna Ministrstva za infrastrukturo in prostor

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister Zvone Černač je na današnji tiskovni konferenci predstavil javnosti bistvene poudarke iz rebalansa proračuna Ministrstva za infrastrukturo in prostor za letošnje leto, v nadaljevanju pa opisal tudi najpomembnejše projekte in načrte v tem obdobju ter odgovarjal na vprašanja novinarjev o aktualnih zadevah z delovnega področja ministrstva.


Po ministrovih besedah je rebalans proračuna za letošnje leto izjemno varčevalno naravnan, hkrati pa zelo racionalen, saj smo v času od prevzema mandata temeljito pregledali vse postavke, jih dodobra oklestili in na ta način spravili v realne okvire.

 

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor bo imelo na voljo 509 milijonov evrov. V primerjavi z lanskoletno realizacijo se evropska sredstva povečujejo za 52,7 odstotka. Glavnina proračuna je načrtovana za področje prometa (400 milijonov evrov). Sledijo področje energetike (dobrih 64 milijonov evrov) in prostorske politike (skoraj 33 milijonov evrov) ter projekti s področja širokopasovnih povezav (okoli 12 milijonov evrov).

 


Video posnetek novinarske konference


© 2012 - 2021 Portal Energetika