Novica

Vlade RS na obisku v zasavski in posavski regiji

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister Zvone Černač je v okviru obiska Vlade v zasavski in posavski regiji imel več delovnih srečanj in sestankov.

Srečanje Vlade RS z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Zasavja (foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM)Na delovnem srečanju z županjama in županom se je minister pogovarjal na temo Uredbe o državnem prostorskem načrtovanju za južni del trase 3. razvoje osi.
 
Z državnim sekretarjem dr. Igorjem Šalamunom in direktorjem Direktorata za energijo Julijanom Fortunatom je minister obiskal Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o. Srečanje z vodstvom je bilo namenjeno pogovorom o stanju na projektih HE Brežice in HE Mokrice, mednarodnemu sporazumu z Republiko Hrvaško in seznanitvi z možnostjo pridobivanja kohezijskih sredstev za realizacijo projektov HE Brežice in HE Mokrice.
 
Sestanek z Obrtno-podjetniško zbornico Krško je potekal na temo prometne ureditve glavne ceste Krško-Celje.
 
Minister si je ogledal in se seznanil s potekom zaključka del na obvoznici Krško ter hidroelektrarne Krško.

Z vodstvom Občine Sevnice se je minister pogovarjal na temo 3. razvojne osi in ukinjanja nivojskih železniških prehodov.
 
Minister se je v nadaljevanju srečal z vodstvom Termoelektrarne Trbovlje, d.o.o. in Rudnik Trbovlje-Hrastnik d.o.o., obiskal je podjetje Prototip CC d.o.o., na javni tribuni pa je odgovarjal na nekatera aktualna vprašanja s področja prometa, energetike in infrastrukture. 


© 2012 - 2021 Portal Energetika