Novica

Bogat program 4. dneva Alpske konvencije v Mojstrani

⇒ Energetika ⇒ Splošno

V Mojstrani bo 28. in 29. junija 2013 potekal 4. Dan Alpske konvencije. Ob sodelovanju Ministrstva za infrastrukturo in prostor ter Stalnega sekretariata Alpske konvencije so organizatorji Planinsko društvo Dovje-Mojstrana, Triglavski narodni park, Planinska zveza Slovenije, Cipra Slovenija, Slovenski planinski muzej in Hiša pr Katr.

Alpska konvencija je prva mednarodna pogodba na svetu, ki zadeva gorsko območje. Sklenile so jo države Alpskega loka: Avstrija, Francija, Italija, Kneževina Monako, Liechtenstein, Nemčija, Slovenija in Švica, ter Evropska skupnost. Pomeni skupno odgovornost in skupno strategijo za sožitje med varovanjem narave in gospodarjenjem z njenimi viri. Namen Dneva Alpske konvencije je opozoriti na občutljiv alpski prostor, predstaviti pomen Alpske konvencije in posebnosti alpskih dolin, pomen ohranjanja narave in kulturne dediščine ter spodbuditi obiskovalce, da alpske doline obiskujejo na okolju prijazen način.
 
V petek, 28. junija 2013 bo potekal filmski večer. Na velikem platnu pred Slovenskim planinskim muzejem bodo predvajali kratek dokumentarni film Za skalnega puščavarja in močerada in najboljši film mednarodnega festivala gorniškega filma 2013 "Vas, daleč od vsega".

Osrednji dogodek bo v soboto, 29. junija 2013, ko bo potekalo organiziran rekreativno kolesarjenje iz Mojstrane v Radovno in Krmo, pohod do Pocarjeve domačije in bogat spremljevalni program pri Slovenskem planinskem muzeju.
 
Dodatne informacije o programu:

Kontaktne osebe:

  • Zdenka Mihelič, predstavnica PZS za odnose z javnostmi, +386 41 222 358, zdenka.mihelic(at)pzs.si.
  • Tina Markun, predstavnica TNP za odnose z javnostmi, +386 (0)4 57 80 217, tina.markun(at)tnp.gov.si,

© 2012 - 2024 Portal Energetika