Novica

Imenovanje v.d. generalnega direktorja Direktorata za energijo

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Na današnji seji je vlada razrešila generalnega direktorja in imenovala v.d. generalnega direktorja Direktorata za energijo v Ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Rok za pripombe na predlog zakona EZ-1 v okviru javne obravnave je podaljšan do vključno 05. julija 2013.

Vlada RS je sklenila, da Julijana Fortunata, z dnem 6. 6. 2013 razreši s položaja generalnega direktorja Direktorata za energijo v Ministrstvu za infrastrukturo in prostor.
 
Po sklepu vlade, se z dnem 7.6. 2013, imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za energijo v Ministrstvu za infrastrukturo in prostor Danijel Levičar, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.


Danijel Levičar je po izobrazbi univerzitetni diplomirani fizik in magister menedžmenta. Do sedaj je bil zaposlen v GEN energija, d.o.o., kot vodja tehničnega sektorja in investicij. Svojo poklicno pot je začel v Nuklearni elektrarni Krško, mednarodne  izkušnje pa je pridobival v oddelku za koncepte in planiranje v Mednarodni Agenciji za atomsko energijo (MAAE) in Evropski komisiji, kjer je deloval kot vodilni inšpektor Euratom.


© 2012 - 2024 Portal Energetika