Novica

Izšla je februarska številka biltena "Učinkovito z energijo"

⇒ Energetika ⇒ Bilten Učinkovito z energijo

Ministrstvo za gospodarstvo je izdalo letošnjo prvo številko biltena "Učinkovito z energijo", ki podaja aktualne vsebine s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije.

 

V uvodniku generalni direktor Direktorata za energijo mag. Janez Kopač opozarja na pomembne odločitve na področju energetike, ki nas čakajo v letu 2012.

 

V nadaljevanju so podane informacije o izvedenih javnih pozivih Eko sklada (6SUB-OB11 in 7SUB-OB11) za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud občanom za nove naložbe v OVE in URE v letu 2011 ter izvedenih javnih razpisih MG na področju OVE in URE v okviru kohezijske politike v letu 2011. Objavljen je tudi natečaj za energetsko učinkovitost, v marcu pa se začenja uresničevati uraden začetek zelenega javnega naročanja ter prvo usposabljanje za izdelavo in izdajanje energetskih izkaznic. 

 

Našli boste tudi informacije o objavljenem razpisu programa Inteligentna energija – Evropa, decembra lani predstavljenem kažipotu za energijo EU do 2050 - Energy Roadmap 2050, natečaju za projekte trajnostne energije v okviru evropskega tedna trajnostne energije, izvajanju IEE projektov v Sloveniji in uvajanju energetskega knjigovodstva v državni upravi.

 

Od agencij se tokrat s svojimi projekti predstavlja Lokalna energetska agencija za Pomurje.


Bilten Učinkovito z energijo – Februar 2012
  
Vsem zainteresiranim je na voljo tudi arhiv številk biltena od leta 2005 dalje, ki je dosegljiv preko spletne strani ministrstva.


© 2012 - 2022 Portal Energetika