Novica

Izšla je majska številka biltena "Učinkovito z energijo"

⇒ Energetika ⇒ Bilten Učinkovito z energijo

Ministrstvo za gospodarstvo je izdalo novo majsko številko biltena "Učinkovito z energijo", ki ponuja aktualne vsebine s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije.

V uvodniku mag. Janez Kopač, generalni direktor Direktorata za energijo, predstavlja glavne značilnosti novega energetskega zakona, katerega priprava je v zaključni fazi. Podani so novi razpisi Ministrstva za gospodarstvo, Ministrstva za šolstvo in šport ter Eko sklada za pridobitev finančnih spodbud za investicije v energetsko učinkovitost in uporabo obnovljivih virov energije.

 

V osrednjem delu biltena so predstavljeni projekti, ki so pridobili nagrade na dveh slovenskih in dveh evropskih natečajih za trajnostno energijo. 

 

Predstavljena je informacijska kampanja Ministrstva za gospodarstvo za delitev in obračun stroškov po dejanski porabi v stavbah z več enotami in demonstracijski projekt za polnilno infrastrukturo za električna vozila Službe Vlade RS za podnebne spremembe. Podane so informacije o treh projektih, ki se izvajajo v Sloveniji v okviru evropskih programov. 

 

Predstavljen je tudi uspešno izveden energetski pregled v Termoelektrarni Toplarni Ljubljana. V biltenu je tudi napovednik pomembnejših dogodkov na področju URE, OVE in daljinske energije v Sloveniji.

 

Bilten je dosegljiv preko spletne strani Informacijskega portala Energetika.

 

 

 

 

 © 2012 - 2021 Portal Energetika