Novica

Javni poziv k prijavi demonstracijskih projektov za raziskovalne in inovacijske dejavnosti v zvezi z geotermalno energijo

⇒ Energetika ⇒ Javne objave

GEOTERMICA je objavila javni poziv k prijavi demonstracijskih projektov za raziskovalne in inovacijske dejavnosti v zvezi z geotermalno energijo. Pobuda je nastala pod okriljem projekta GEOTHERMICA - ERA NET, katere partner je tudi Ministrstvo za infrastrukturo in je finančno podprta s strani Evropske komisije. Projekt je financiran v okviru programa Evropske unije Obzorje 2020 za raziskave in inovacije in bo trajal od leta 2017 do 2021.

Rok za prijavo predhodnih predlogov je 10. 7. 2017.

GEOTHERMICA je petletni projekt, ki podpira transnacionalno sodelovanje pri inovacijskih projektih na področju geotermalne energije in sicer skozi skupne razpise ter skozi druge skupne aktivnosti, ki bodo izboljšale koordinacijo javnih raziskovalnih in inovacijskih programov ter  izkoriščanja rezultatov financiranih projektov. Projekt je financiran v okviru programa Evropske unije Obzorje 2020 za raziskave in inovacije in bo trajal od leta 2017 do 2021. Partner pri projektu je tudi Ministrstvo za infrastrukturo.

Javni poziv za sodelovanje pri projektu bo izveden v dveh fazah. Prva faza zahteva predložitev predhodnega predloga (pre–proposal), druga faza zahteva predložitev končnega predloga (full proposal) projekta.

Trenutno je odprt poziv za predložitev predhodnih  predlogov (pre–proposal). Rok za prijavo je najkasneje do 10. julija 2017.

Dne 11. septembra 2017  bodo  izbrani kandidati povabljeni k sodelovanju v drugi fazi postopka.

Poziv za predložitev končnih predlogov (full proposal) se bo zaključil 24. novembra 2017.

Dodatne informacije z vsebino poziva, navodila za prijavo in prijavna dokumentacija je na voljo na spletni strani GEOTHERMICA.

Podrobnejše informacije


© 2012 - 2022 Portal Energetika