Novica

Martin Novšak imenovan za člana UO Sklada za financiranje razgradnje NEK

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Vlada RS je na današnji seji imenovala Martina Novšaka za člana Upravnega odbora Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško za dobo štirih let.

Energetska izkaznica stavbe je listina s podatki o energijski učinkovitosti stavbe in s priporočili za povečanje energijske učinkovitosti.

Martin Novšak je leta 1982 končal šolanje na Visoki tehniški šoli Univerze v Mariboru, smer elektrotehnika, industrijska elektronika. Leta 1992 je v centru na Brdu končal študij MBA, program Executive management development. Takoj po končanem študiju se je zaposlil v Nuklearni elektrarni Krško (NEK), najprej kot operater v kontrolni sobi in vodja proizvodnjem kasneje je vodil tudi vzpostavljanje organizacije inženiringa. Skupaj s sodelavci je izvedel pomembne projekte, kot so modernizacija NEK, zamenjava ključne opreme, ureditev celovite podobe ter veliko drugih dodelav, modifikacij in organizacijskih nadgradenj.

Julija 2005 je sprejel petletni mandat direktorja družbe GEN energija, d.o.o., in ga julija 2010 nastopil drugič. Leta 2011 je nastopil drugi petletni mandat na mestu namestnika predsednika uprave družbe GEN-I, d.o.o.

Vir: MzI


© 2012 - 2024 Portal Energetika