Novica

Minister Bojan Kumer prevzel posle na Ministrstvu za infrastrukturo

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Nekdanji minister Jernej Vrtovec je na sedežu ministrstva predal delo nasledniku mag. Bojanu Kumru, ki je bil včeraj v Državnem zboru RS potrjen za novega ministra za infrastrukturo. Novi državni sekretarki sta postali mag. Alenka Bratušek in mag. Tina Seršen.

Vir: MZI

Včeraj je 15. slovenska vlada nastopila svoj mandat. Premier Robert Golob je prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše. Izvedena je bila tudi prva ustanovitvena redna seje nove vlade, kjer je bilo med drugim izvedenih več imenovanj državnih sekretarjev na ministrstvih. Na Ministrstvu za infrastrukturo sta bili za novi državni sekretarki imenovani mag. Alenka Bratušek in mag. Tina Seršen.

Danes je na sedežu Ministrstva za infrastrukturo v Ljubljani potekala uradna primopredaja dela. Minister v odhodu Jernej Vrtovec je ministru mag. Bojanu Kumru in njegovi ekipi zaželel veliko uspehov, ki bodo zagotovo vplivali na kakovostnejše življenje vseh državljanov.

Jernej Vrtovec je ministru mag. Bojanu Kumru in novima državnima sekretarkama predstavil delo zadnjih dveh let, skupaj pa so spregovorili tudi o mnogih prihajajočih izzivih s področja prometa, energetike in trajnostne mobilnosti.

"Dosedanji ekipi se zahvaljujem za opravljeno delo na zahtevnem resorju. Zavedamo se težkih izzivov, ki so pred nami, obenem pa smo veseli in polni optimizma, da z današnjim dnem pričenjamo novo poglavje. Poglavje, v katerem bomo Slovenijo pripeljali na pot v zeleno, razvojno naravnano družbo, tako na področju energetike kot prometa oziroma infrastrukture," je ob prevzemu funkcije dejal novi minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer.

Vir: MZI


© 2012 - 2023 Portal Energetika