Novica

Minister Omerzel na konferenci in razstavi evropskih proizvajalcev električne energije

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Dunaj, 4. junij 2013 – Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel, se udeležuje konference in razstave evropskih proizvajalcev električne energije, ki poteka od 4. do 6. junija letos na Dunaju. Dogodka potekata v organizaciji POWER – GEN Evropa. Na razstavi se predstavljajo različne vrhunske mednarodne družbe iz področja elektrogospodarstva, ki ponujajo najsodobnejše storitve in tehnologije, ki pokrivajo vse vidike proizvodnje električne energije.

Povprečna maloprodajna cena v Sloveniji je v 1. četrtletju 2013 za gospodinjske odjemalce znašala 0,6952 EUR/Sm3, za industrijo pa 0,5669 EUR/Sm3.

Minister Samo Omerzel je na konferenci zbrane udeležence tudi nagovoril. Mesto Dunaj predstavlja ključno vez med Vzhodno in Zahodno Evropo, kar pomeni, da  bo omenjena konferenca strokovnjakom s področja električne industrije in energije omogočila, da razvijajo vizijo o ohranjanju evropskega energetskega potenciala. Poleg ministra Sama Omerzela se konference udeležujejo tudi: Reinhold Mitterlehner, avstrijski zvezni minister za gospodarstvo, družino in mladino, Aleksander Novak, ruski minister za energetiko, Marc H. Hall, direktor za energijo iz Wiener Stadtwerke – Avstrija, Philippe Cochet, predsednik Alstom Termoelektrarne in izvršni podpredsednik Alstoma ter Taner Yildiz, turški minister za energijo in naravne vire


© 2012 - 2023 Portal Energetika