Novica

Minister Omerzel na uradnem obisku v Srbiji

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel se je udeležil uradnega obiska Vlade Republike Slovenije v Republiki Srbiji. Namen njegovega obiska je predvsem okrepiti sodelovanje med slovensko in srbsko vlado na področju infrastrukture, energetike in prometa ter si prizadevati za poglobitev gospodarskega sodelovanja obeh držav.

Ob uradnem obisku se je minister Omerzel srečal s podpredsednikom Vlade Republike Srbije in ministrom za zunanjo in notranjo trgovino ter telekomunikacije Rasimom Ljajićem, ministrom za promet Aleksandrom Antićem ter ministrico za energetiko, razvoj in zaščito okolja dr. Zorano Mihajlović.

 

Minister Omerzel in ministrica Mihajlovićeva sta ob tej priložnosti podpisala Memorandum o sodelovanju na področju energetike med Ministrstvom za infrastrukturo in prostor Republike Slovenije in Ministrstvom za energetiko, razvoj in zaščito okolja Republike Srbije. Memorandum o sodelovanju na področju energetike bo spodbujal izmenjavo informacij in izkušenj pri razvoju nacionalnih energetskih politik in strategij ter sodelovanje na področju energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije. Memorandum bo spodbujal tudi sodelovanje institucij, podjetij in vlagateljev za razvoj projektov skupnega interesa in s tem tesnejše gospodarskego sodelovanje med državama.


© 2012 - 2024 Portal Energetika