Novica

Minister Samo Omerzel na celjskem sejmišču

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je danes, v Celju, z uvodnim nagovorom odprl strokovna sejma Energetika in Terotech-Vzdrževanje. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je tudi častni pokrovitelj obeh sejmov, v času sejemskega dogajanja pa bo ministrstvo tam prisotno s svojo mobilno pisarno.

Genaralni direktor Direktorata za energijo Danijel Levičar je predstavil osnutek EKS, ki bo definiral ključne nacionalne razvojne usmeritve s področja energetike za prihodnjih 40 let.

Sejma, ki imata bogato več kot desetletno tradicijo, sta namenjena strokovni javnosti, inženirjem in tehnikom, ki delujejo na področju energetike in industrijskega vzdrževanja. Na njem se predstavljajo številna slovenska in tuja podjetja.
 
V svojem uvodnem nagovoru je minister Omerzel poudaril, da Slovenija potrebuje smel in samozavesten energetski koncept, ki bo omogočal hitrejši zagon investicij in s tem posledično pospešil gospodarski rarzvoj. Nov val elektrifikacije je priložnost, da Slovenija usmeri svoje energetske potenciale zlasti v priložnosti na področju prometa. In prav v tem segmentu, ko govorimo o e-mobilnosti, je Slovenija s svojo geografsko majhnostjo v prednosti pred drugimi razvitimi evropskimi državami, dodaja Omerzel.
 
Po otvoritvi sejmov je potekala predstavitev nastajajočega Energetskega koncepta Slovenije (EKS).


© 2012 - 2024 Portal Energetika