Novica

Minister Samo Omerzel na Japonskem

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister Samo Omerzel se ta teden mudi na obisku na Japonskem. Glavni namen obiska je izvedba investicijske konference, ki bo potekala 25. aprila 2014 v Tokiju.

Slovenski gospodinjski odjemalec je v letu 2013 v povprečju porabil 3915 kWh električne energije, kar znaša v povprečju 10,7 kWh na dan.

V času svojega obiska se je minister Omerzel srečal z namestnico japonskega ministra za gospodarstvo, trgovino in industrijo gospo Midori Matsushima in namestnikom japonskega ministra za zemljišča, infrastrukturo, transport in turizem gospodom Ryujiom Masuno.

Z gospo Matsushima je minister govoril o dolgoročni strategiji držav na področju jedrske energije, možnostih sodelovanja na področju energetskih infrastrutkurnih projektov, sogovornika pa sta si tudi izmenjala informacije glede bilateralnega projekta z japonsko Agencijo za nove energetske in industrijske tehnologije. Namestnica Midori Matshushima je podprla smernice slovenskega energetskega koncepta, ki ga je predstavil minister.


Na ministrstvu za zemljišča, infrastrukturo, transport in turizem so potekali pogovori o bilateralnem sodelovanju na področju letalstva, pomorstva in železnic. Japonska stran pa je ministru predstavila izkušnje z nadzorom cestnega prometa.


Minister je v okviru svojega obiska na Japonskem obiskal tudi Nacionalni center za promet. V okviru priprav na investicijsko konferenco, pa se je srečal tudi s predstavniki Keidanrena - japonske poslovne federacije in predstavniki Japonske banke za mednarodno sodelovanje. Srečal se bo tudi s predstavniki Tokijske gospodarske zbornice.

Na investicijski konferenci, ki bo potekala v petek, 25. aprila 2014, bo minister predstavil ukrepe, ki jih je sprejela Vlada RS za izboljšanje in promocijo gospodarske rasti ter povečanje tujih neposrednih investicij.


© 2012 - 2024 Portal Energetika