Novica

Minister Samo Omerzel na zasedanju koordinacijskega odbora ministrov med Slovenijo in Italijo

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister Samo Omerzel se je 27. maja 2014, v okviru petega zasedanja koordinacijskega odbora ministrov med Slovenijo in Italijo v Rimu, srečal z namestnikom ministra za gospodarski razvoj Claudiom De Vincentijem.

Na bilateralnem srečanju sta spregovorila o energetskih vprašanjih, ki so v interesu obeh držav. Izpostavila sta projekt Južni tok, plinovodne povezave med Slovenijo in Italijo ter program predsedovanja Italije evropskemu svetu v drugi polovici tega leta.  Sogovornika sta poudarila podporo čezmejnim plinskim povezavam ter poudarila pomen projekta Južni tok za obe državi. Minister Omerzel je poudaril, da je projekt Južni tok za Slovenijo pomemben investicijski projekt.


Italijo je posebej zanimal projekt nadgradnje plinovodne povezave med Gorico in Šempetrom, pri čemer je minister Omerzel poudaril, da postopki umeščanja potekajo skladno z načrti tako, da bo omenjena povezava lahko služila tudi kot možna evakuacijska pot zemeljskega plina iz terminala LNG na Krku.

Iz Slovenije, so se poleg ministra Omerzela, zasedanja udeležili tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja ter minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.


© 2012 - 2024 Portal Energetika