Novica

Minister Samo Omerzel slavnostni govornik na konferenci Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev

⇒ Energetika ⇒ Politika EU

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel se je danes udeležil 3. letne konference Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER). Minister je v nagovoru udeležencem poudaril izjemno pomembno vlogo Agencije pri dokončni vzpostavitvi notranjega energetskega trga.

Skupna višina sredstev za nepovratne finančne spodbude znaša 237.922 EUR.

Minister je v govoru poudaril, da se mora letos notranji energetski trg v celoti povezati. Omrežni kodeks, ki podpira tretji energetski sveženj, mora biti po besedah ministra čim prej sprejet in izvajan. Infrastruktura, ki je potrebna za medsebojno povezanost, pa mora za svoje uresničenje v celoti izkoristiti podporo Evropske unije. Učinkovito izvajanje Uredbe o celovitosti in preglednosti veleprodajnega energetskega trga (REMIT) pa bo še zlasti pomembno za veleprodajne trge. Tudi notranji trg mora začeti igrati svojo vlogo pri tlakovanju poti v brezogljično družbo, tako da se poveča osredotočenost na pametna omrežja.


Ob koncu je minister izrazil optimizem in navdušenje ob stalno napredujočem razvoju evropske energetske politike, zlasti na notranjem energetskem trgu ter udeležencem ACER konference zaželel uspešno razpravo.


© 2012 - 2024 Portal Energetika