Novica

Minister za infrastrukturo in prostor se je srečal z generalnim sekretarjem Alpske konvencije

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel se je srečal z novim generalnim sekretarjem Alpske konvencije Markusom Reitererjem, ki je svoj šestletni mandat pričel 1. julija letos.

Načrtujejo se tri hidroelektrarne na območju srednje Save med krajema Ponoviče ter Suhadol, ki bodo delovale v pretočno-akumulacijskem režimu.

Na  srečanju sta minister in generalni sekretar izmenjala mnenja glede izvajanja Alpske konvencije v Sloveniji ter prihodnjih izzivih in priložnostih za izboljšanje sodelovanja med pogodbenicami v alpskem prostoru. Spregovorila sta tudi o pripravah makroregionalne strategije za Alpe in vloge Alpske konvencije v tem procesu, prometa in trajnostne mobilnosti, krepitvi razumevanja in izvajanja Alpske konvencije na lokalni in regionalni ravni ter prihodnjega predsedovanja Slovenije Zueriški skupini.

 

Generalni sekretar Alpske konvencije  se bo popoldan srečal tudi z nekaterimi predstavniki organizacij (TNP, Planinski muzej, Cipra Slovenije idr.), ki v okviru svojih aktivnosti bistveno prispevajo k izvajanju Alpske konvencije na regionalni in lokalni ravni.


© 2012 - 2024 Portal Energetika