Novica

Nagradni natečaj Alpske konvencije za mlade znanstvenike

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Stalni sekretariat Alpske konvencije je v sodelovanju z info-točkami objavil natečaj za »Nagrado za mlade znanstvenike« Na natečaju lahko sodelujejo vsi, ki so v svoji zaključni nalogi obravnavali teme s področij energetike ali trajnostnega turizma. Nagradni sklad znaša 5000 EUR. Rok za oddajo nalog je 30. 04. 2014.

Foto: Alpska Konvencija

Na podlagi uspešne izvedbe natečaja za mlade znanstvenike Stalni sekretariat Alpske konvencije v sodelovanju z info-točkama Alpske konvencije, Fundacijo Grand Paradis in Espace Mont-Blanc letos ponovno razpisuje natečaj  "Young scientists award 2014" .

Pet nagrad v višini  po 1.000 EUR bo podeljenih diplomskim in magistrskim nalogam ter disertacijam s področja alpskega območja, čigar tematika obsega obravnava področja energetike in trajnostnega turizma.

Tematike s področja energetike in v njene umestitve v Alpska območja so:

  • Vloga končnih porabnikov: njihov prispevek na zmanjšanje porabe energije v smislu energetske učinkovitosti in zadostnosti virov,
  • Proizvodnja energije in trajnostni razvoj, vključno z varstvom narave,
  • Energetski sistem kot omrežje: stabilnost omrežja, decentralizacija in kako se spopasti z morebitnimi negotovosti. Vloga Alp kot koridorja v energetskem omrežju za prenos/distribucijo energije in njena vloga shranjevanja energije iz obnovljivih virov.

Ne zamudite priložnosti in prispevajte k razpravi o trajnostnem razvoju Alpskega prostora!

Rok za oddajo prispevkov je 30.04.2014.

Podrobnejše informacije na strani Alpske Konvencije


© 2012 - 2023 Portal Energetika