Novica

Odlok o omejitvi in načinu izvajanja preizkusov znanja o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav

⇒ Energetika ⇒ Predpisi SLO

Vlada RS je na današnji 59. redni seji izdala Odlok o omejitvi in načinu izvajanja preizkusov znanja o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav, s katerim se zaradi izboljšanja epidemioloških razmer omejitve omilijo. Objavljen je v Uradnem listu RS št. 27/2021.

Na podllagi veljavnega Odloka o začasni prepovedi izvajanja preizkusov znanja in podaljšanju veljavnosti potrdil o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 12/21), ki se je izdal v okviru ukrepov omejitve gibanja z namenom preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, je Komisiji za preizkus znanja delavcev za upravljanje energetskih naprav začasno prepovedano izvajanje prvih in občasnih preizkusov znanja za upravljavce energetskih naprav.

Na podlagi Načrta sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, ki ga je vlada sprejela na 42. seji 3. 12. 2020, se predvideva, da bo potreba po ukrepu o prepovedi izvajanja preizkusov znanja trajala dokler v skladu z Načrtom sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19 ne bo dosežen oranžni semafor (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19).  Vlada se tedensko seznanja s strokovnim mnenjem Strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje o utemeljenosti ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19.

Zaradi izboljšanja epidemioloških razmer na ravni celotne države omejitve iz Odloka o začasni prepovedi izvajanja preizkusov znanja in podaljšanju veljavnosti potrdil o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav v Republiki Sloveniji, niso več upravičene, zato je vlada izdala odlok, s katerimi se omejitve omilijo.

Povezava na odlok

Vir: MZI


© 2012 - 2024 Portal Energetika