Novica

Podnebni posvet v okviru projekta Slovenija znižuje CO2

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Projekt 'Slovenija znižuje CO2: Podnebni posveti' poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo in Vlado RS pri komuniciranju evropskih vsebin. Z namenom združitve, izmenjave in predstavitve predlogov različnih deležniških skupin za izvajanje podnebno-energetskih zavez Slovenije, bo v obdobju od maja do decembra 2010 izvedenih 6 posvetov po celotni Sloveniji.

Drugi podnebni posvet bo potekal 22. junija 2010 med 15. in 19. uro v stavbi Univerze v Mariboru, na Slomškovem trgu 15 v Mariboru.

 

Namen posveta je javnosti predstaviti vsebino Akcijskega načrta za obnovljive vire energije za obdobje 2010 – 2020 ter zbrati ključne pripombe in priporočila javnosti glede ciljev ter potencialnih ovir in mehanizmov za izvajanje sprejetih ukrepov.

 

Posvet, ki je pripravljen v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, Direktorat za energijo, se bo osredotočil predvsem na ovire za doseganje ciljev in mehanizme, ki bi lahko izboljšali izvajanje sprejetih ukrepov.


Posveta o obnovljivih virih energije se lahko udeležite tudi preko spleta na www.slovenija-co2.si, kjer lahko od 1. do 21. junija sodelujete v razpravi s svojimi prispevki. Na dan dogodka, 22. junija 2010, bo na tem naslovu mogoče razpravo spremljati tudi v živo prek spletnega video prenosa in sodelovati v interaktivni spletni delavnici.

Več informacij o programu posveta, dodatne informacije o projektu, gradivih za posvet in načinu sodelovanja v spletnih razpravah pa na spletni strani www.slovenija-co2.si.


Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 18. junija 2010 na naslovu infoping@focuspong.si ali telefonu 01 / 515 40 80. Udeležba je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

Več informacij o Akcijskem načrtu za obnovljive vire 2010-2020


© 2012 - 2024 Portal Energetika