Novica

Ponudba na nakup TET le prispela, elektrarna danes zaustavljena

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Družba Edelweiss Investment je v ponedeljek, 15. septembra 2014, pozno popoldne poslala končno ponudbo za nakup 81,33-odstotnega deleža HSE v družbi Termoelektrarne Trbovlje. Danes po polnoči so v Zasavju zaustavili 125 MW blok TET.

Iz Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so sporočili, da bodo pred sprejemom končne odločitve ponudbo podrobno proučil in predstavil nadzornemu svetu družbe, Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) ter zaposlenim v TET in lokalni skupnosti.

»Za Termoelektrarno Trbovlje sta dve možnosti, likvidacija in ohranitev zdravih jeder ali prodaja. Ponudbo za odkup večinskega deleža smo dobili, treba jo je proučiti, saj česa takega v Sloveniji še ni bilo,« pravi generalni direktor HSE Blaž Košorok.

Odločitev o nadaljnji usodi termoelektrarne v Trbovljah se pričakuje že dlje časa, potem ko so v preteklosti bili zavrnjeni številni predlogi za največjemu energetskemu objektu v Zasavju zagotovili svetlejšo prihodnost, med drugim izgradnja novega plinsko parnega bloka in posodobitev obstoječega bloka 4.

Zaradi neugodnih razmer na trgu električne energije, trboveljska elektrarna večji del letošnjega leta ni obratovala, v prvih sedmih  mesecih 2014 je TET proizvedla 85 GWh električne energije ali zgolj 38 % primerjalne lanske proizvodnje. Danes po polnoči so v Zasavju zaustavili 125 MW blok Termoelektrarne Trbovlje.

O ponudbi, za katero stoji ruski oligarh Oleg Burlakov, bo na seji 18.09.2014 razpravljal tudi Ekonomsko-socialni odbor na področju energetike.

Vir: HSE


© 2012 - 2024 Portal Energetika