Novica

Usklajena pogodba o prodaji TE Trbovlje

⇒ Energetika ⇒ Splošno

Družbi HSE in Edelweiss Investment sta uskladili pogodbo o prodaji 81,33-odstotnega deleža HSE v TET.

TE Trbovlje

Pogajalski skupini Holdinga Slovenske elektrarne d.o.o. (HSE) in Edelweiss Investment sta v torek, 23. 9. 2014, pozno popoldne znotraj svojih pooblastil uskladili pogodbo o prodaji 81,33-odstotnega deleža HSE v Termoelektrarni Trbovlje (TET). Z rezultati pogajanj je bil istega dne na deseti redni seji seznanjen tudi nadzorni svet HSE.

Sklenitev posla je predvidena do konca septembra 2014. Pred tem morajo pogodbo potrditi organi na strani prodajalca, torej Nadzorni svet HSE d.o.o. (ta je bil z rezultati pogajanj seznanjen že na redni seji) in Slovenski državni holding, ter kupca, družbe Edelweiss Investment. O podrobnostih pogodbe in nadaljnjih korakih bodo pravočasno in ustrezno obveščeni tudi predstavniki socialnih partnerjev, zaposleni v TET in lokalna skupnost v Zasavju.

Odločitev o nadaljnji usodi termoelektrarne v Trbovljah se pričakuje že dlje časa, potem ko so v preteklosti bili zavrnjeni številni predlogi, da bi največjemu energetskemu objektu v Zasavju zagotovili svetlejšo prihodnost, med drugim izgradnja novega plinsko parnega bloka in posodobitev obstoječega bloka 4.

Zaradi neugodnih razmer na trgu električne energije, TE Trbovelje večji del letošnjega leta ni obratovala, v prvih sedmih  mesecih 2014 je TET proizvedla 85 GWh električne energije ali zgolj 38 % primerjalne lanske proizvodnje.

 

Vir: HSE


© 2012 - 2024 Portal Energetika