Novica

Memorandum o sodelovanju na področju energetike in rudarstva med slovenskim Ministrstvom za gospodarstvo kosovskim Ministrstvom za energetiko in rudarstvo

⇒ Energetika ⇒ Politika EU

Vlada Republike Slovenije se je na današnji redni seji seznanila z informacijo o nameravanem podpisu Memoranduma o soglasju o sodelovanju na področju energetike in rudarstva med Ministrstvom za gospodarstvo Republike Slovenije in Ministrstvom za energetiko in rudarstvo Republike Kosovo, ki ga bo podpisala državna sekretarka Ministrstva za gospodarstvo mag. Darja Radić.

Ob robu obiska predsednika republike dr. Danila Türka na Kosovu, 21. decembra 2009, sta se srečali tudi državna sekretarka Ministrstva za gospodarstvo mag. Darja Radić in kosovska ministrica za energetiko in rudarstvo dr. Justina Shiroka-Pula. Na tem srečanju so dali pobudo za sklenitev memoranduma o sodelovanju med državama na področju energetike. Predlog memoranduma sta resorni ministrstvi tudi uskladili, podpisan pa naj bi bil ob priložnosti obiska ministrice dr. Justine Shiroka-Pule v Ljubljani, predvidoma konec maja 2010.

 

Podpis memoranduma pomeni izraz volje za poglobljeno sodelovanje in zavzemanje obeh strani po krepitvi tistih dejavnosti, ki so v gospodarskem interesu obeh držav. Državi bosta tako sodelovali pri izmenjavi izkušenj na področju reforme in prestrukturiranja energetskega sektorja, razvoja trga energije, energetske učinkovitosti, razvoja obnovljivih virov energije, ipd.  Državi bosta tudi izmenjavali informacije o stanju in načrtih na področju energetskega sektorja ter podpirali sodelovanje energetskih ustanov in podjetij. 

 

Memorandum bo podpisan  v angleškem jeziku. Na slovenski strani ga bo podpisala državna sekretarka Ministrstva za gospodarstvo mag. Darja Radić.


© 2012 - 2024 Portal Energetika