Novica

Vlada sprejela stališče v zvezi z dostopnostjo na trgu električne opreme, konstruirane za uporabo znotraj določenih napetostnih mej

⇒ Energetika ⇒ Politika EU

 

Vlada RS je danes na redni seji sprejela stališče Republike Slovenije k zadevi Novi zakonodajni okvir (NLF) - paket poravnave (Izvajanje paketa za proizvode) - Predlog direktive Evropskega parlamenta in Sveta o uskladitvi zakonodaje držav članic v zvezi z dostopnostjo na trgu električne opreme, konstruirane za uporabo znotraj določenih napetostnih mej.


Republika Slovenija podpira uskladitev direktive 2006/95/ES o električni opremi, ki je konstruirana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej (ti. LVD direktiva) s Sklepom št. 768/2008/ES z zakonodajnimi ukrepi.

Strinja se, da se na področju direktive 2006/95/ES o električni opremi, ki je konstruirana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej, uvedejo predlagani ukrepi za obravnavo problema neskladnosti in za zagotovitev kakovosti dela priglašenih organov.

Republika Slovenija podpira ukrepe za zagotovitev boljše doslednosti med direktivami, ki temeljijo na usklajevanju pojmov in terminologije ter usklajevanju postopkov za ugotavljanje skladnosti.

Vlada bo s tem stališčem seznanila Državni zbor Republike Slovenije.


© 2012 - 2024 Portal Energetika