Novica

Izvedene delavnice vsebinjenja v okviru celovite presoje vplivov na okolje "Nacionalne strategije za izstop iz premoga"

⇒ Rudarstvo ⇒ Opuščanje rabe premoga

V preteklih dne so bile izvedene tri delavnice vsebinjenja v okviru celovite presoje vplivov na okolje "Nacionalne strategije za izstop iz premoga". Sledi priprava poročila o vsebinjenju in poročila o sodelovanju javnosti ter priprava osnutka okoljskega poročila.

Zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju preko spletnega vprašalnika.

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju s konzorcijem pod vodstvom Elektroinštituta Milan Vidmar (EIMV), izvajalcem priprave okoljskega poročila, izvedlo tri spletne delavnice, na katerih je bil predstavljen osnutek Nacionalne strategije za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda ter rezultati internega vsebinjenja v okviru postopka celovite presoje vplivov na okolje. Obe predstavitvi sta dostopni med dokumenti na Portalu Energetika in preko spodnjih povezav:

Vseh treh delavnic se je udeležilo okoli 80 deležnikov, ki so v razpravi, ki je potekala po predstavitvah, podali svoje predloge in pripombe. Vsi predlogi in pripombe bodo proučeni in v čim večji meri ustrezno upoštevani v nadaljevanju celovite presoje vplivov na okolje.

Vse zainteresirane deležnike vljudno prosimo, da nam do 25. 10. 2020 podajo tudi pisno povratno informacijo prek spletnega vprašalnika, ki je dostopen na spodnji povezavi:

Več informacij je na voljo na Portalu Energetika spletni podstrani izhodne strategije CELOVITA PRESOJA VPLIVOV NA OKOLJE - VSEBINJENJE.

Vse zainteresirane deležnike vljudno vabimo k prebiranju vsebin in tudi k Prijavi na e-novice, kjer po opravljeni prijavi in po prejetem e-sporočilu izberejo podkategorijo »Opuščanje rabe premoga«. Prijava na e-novice zagotavlja ažurno obveščanje o vseh novih aktivnosti in vsebinah na tem področju.

Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo!

Vir: MZI


© 2012 - 2021 Portal Energetika